over tutti

tutti is geboren uit de wens om alle kinderen te laten kennismaken met het plezier van (samen) lezen en de rijkdom van taal. Goed lezen geeft toegang tot een oneindige hoeveelheid ervaringen, avonturen, kennis en plezier. Met het lezen van boeken vergroot ieder kind zijn kansen voor de toekomst en is het beter in staat om later zelfstandig keuzes te maken. Deze boodschap willen we aan ouders, professionele opvoeders en kinderen steeds opnieuw overbrengen. 

Met de publicatie van De grammatica van de fantasie en Thuis in Taal richt tutti zich ook op ouders en professionals die met kinderen werken. Stimuleer taal, stimuleer fantasie en daarmee leesplezier. 

tutti is een Italiaans woord. Je spreekt het uit als 'toetie'. tutti betekent 'allemaal', 'alle(n)', 'samen'.

De oprichter van tutti ben ik, Irma van Welzen. Jarenlang werkte ik in het boekenvak, leesbevordering en jeugdtheater. Vervolgens verhuisde ik met mijn gezin naar Italië en startte daar in 2009 met tutti, als onderdeel van mijn bedrijf tuttibooks. Veel inspiratie vond en vind ik in dat land. Daarna wooonden we in Helsinki in Finland en nu zijn we weer terug in Nederland, in Leiden.  

tutti - de naam zegt het al - kan alleen maar ontstaan uit samenwerking: zoals met met Pieter Kers, Rita Terburg, Gemma Plum, Ruud van de Plassche, Loes Randazzo, talentvolle auteurs en illustratoren, vertalers, drukkers, I-concepters en nog meer inspirerende mensen. 

In het voorjaar  van 2022 besloten Pieter Kers en ik nog nog wat nauwer samen te gaan werken. Behalve dat Pieter een specialist is in vormgeving, drukbegeleiding en duurzaamheid in het boekenvak, geeft hij onder de naam Studio Kers ook boeken uit. Die vind je nu hier op de site.

We stellen ons ten doel boeken duurzaam uit te geven. Daarover kun je op de pagina duurzaamheid meer lezen. 

Op de hoogte blijven? klik rechts onder contact op de link en schrijf u in voor de Nieuwsbrief. 

Vragen, ideeën, opmerkingen? Schrijf naar info@tutti.nl.

  

Wil je op de hoogte blijven?
 
of