Thuis in Taal

Thuis in Taal

2e druk Thuis in Taal beschrijft hoe je als leerkracht kunt samenwerken met álle ouders aan de taalontwikkeling van hun jonge kinderen en geeft inspiratie en tips uit de keuken van praktijk en onderzoek. Taal begint thuis. Er zijn grote verschillen tussen de taal die kinderen van huis uit meekrijgen. Kinderen van ouders met minder opleiding en hulpbronnen zijn in het nadeel in vergelijking tot hun leeftijdgenoten met hoger opgeleide ouders. Dit kan leiden tot kansenongelijkheid. De rol van ouders in de taalontwikkeling van hun kind staat centraal in het programma waarover dit boek gaat: thuis in taal.

 

Thuis in taal - Martine van der Pluijm
Samenwerken met álle ouders aan de taalontwikkeling van hun jonge kinderen
Inspiratie en tips uit de keuken van praktijk en onderzoek

geb. met leeslintje, 155 blz. met veel foto's | ISBN 978 94 90139 339
prijs  € 34,50 | Koop het boek in onze winkel.

 

HIER vind je een overzicht van alle webpagina's met de extra materialen bij het boek.



 

Luister deze Thuis in Taal-podcast waarin Martine van der Pluijm vertelt over haar nieuwe boek.

 

INHOUD

Het boek beschrijft hoe leerkrachten en pedagogische medewerkers in zeven stappen samenwerkingsrelaties kunnen aangaan met ouders die bijdragen aan een rijkere taalomgeving voor kinderen. De aanpak haakt aan bij de dagelijkse praktijk. Het boek brengt de stappen, de opgedane ervaringen, de achtergronden en de wetenschappelijke kennis samen.

Samenwerken met ouders klinkt logisch en eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dat veel leraren en pedagogisch medewerkers het lastig vinden om een partnerschapsrelatie met ouders op te bouwen ter ondersteuning van de taalontwikkeling van hun jonge kinderen. Veel kennis die er wel is wordt nog niet toegepast. 

Het programma Thuis in Taal biedt de structuur aan om stap voor stap ouders te bereiken en te betrekken. De aanpak is samen met leraren en ouders in de praktijk van de (voor)school ontwikkeld en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en bouwt voort op de gemeenschappelijke belangen en kennis van leraren en ouders. De zeven stappen stimuleren om procesgericht op een manier die past bij ieders eigen praktijk te werken. De partnerschapsrelaties die zo ontstaan helpen jonge kinderen zich beter thuis te voelen in taal.

Meer over de praktische aspecten van de aanpak Thuis in Taal kun je lezen op de website aanpakthuisintaal.nl.

  • foldergeneral
  • foldermanuals

Log in om te reageren

Boeken van deze artiest

Thuis in Taal

2e druk
Thuis in Taal beschrijft hoe je als leerkracht kunt samenwerken met álle ouders aan de taalontwikkeling van hun jonge kinderen en geeft ...

Wil je op de hoogte blijven?
 
of