Pinokkio

Pinokkio

*UITVERKOCHT* Pinokkio van Carlo Collodi is kernachtig en expressief in beeld gebracht door de Italiaanse kunstenaar Fabio de Poli en opnieuw verteld door zijn vriend Andrea Rauch.

Carlo Collodi's Pinokkio 
tekst bewerking Andrea Rauch
illustraties Fabio de Poli 

 

 

 Er was eens...
'Een koning!,' hoor ik jullie al roepen.
Nee hoor, dat hebben jullie mis!
Er was eens een stuk hout.
Een gewoon blok hout, brandhout voor in de open haard.


Pinokkio van Carlo Collodi is kernachtig en expressief in beeld gebracht door de Italiaanse kunstenaar Fabio de Poli en opnieuw verteld door zijn vriend Andrea Rauch.
 

Al knippend heeft Fabio de Poli Pinokkio, een houten ondeugende en hardleerse marionet, vorm gegeven. De prachtige kleurrijke prenten zijn door Andrea Rauch voorzien van een originele bewerking van de oorspronkelijke tekst.
Een bijzonder en apart boek om voor te lezen, zelf te lezen of genietend te bekijken.

In het boek vind je ook een poster voor aan de muur.
Vanaf 4 jaar | 48 blz. | 24 x 34 cm | prijs € 18,95 |  ISBN 978 94 90139 11 7    
UITVERKOCHT

Klik voor een tutti-idee bij dit boek voor op school of thuis hier.


Een gedegen aanrader
[...] kunstzinnig en uiterst origineel in beeld gebracht. [...] De illustrator knipt en plakt grote kleurvlakken. De compositie ervan is ontdaan van overbodige details. Als speelse silhouetten tegen een al even kleurrijke achtergrond. Zij spreken je verbeelding aan en getuigen van een hoge dosis kunstzinnigheid die ook volwassenen aanspreekt. [...]

De tekst is hedendaags en speels en laat zich lekker voorlezen. Rauch vertelt het verhaal als een meester-verteller en spreekt soms de lezer rechtstreeks aan. Hij filtert het oorspronkelijke verhaal tot een eigen versie die vaart en spanning heeft.[...]

Deze hedendaagse versie van Pinokkio zal vele ogen en harten veroveren, van zowel jong als oud. Vandaar een gedegen aanrader!

Eric Vanthillo, Pluizuit. Lees de hele recensie hier.


Waar kunstwerkje
[...] Het verhaal zelf is snel en in eenvoudige, vlotte, moderne taal geschreven. Het is een boek dat prettig voorleest. Deze keer ligt in het verhaal de nadruk niet op het liegen en steeds maar groeien van de neus van Pinokkio maar meer op de domme dingen die Pinokkio doet.
Op elke rechterpagina staat een afbeelding en die zijn enorm knap in hun eenvoud. Ook hier worden felle, aansprekende mooie kleuren gebruikt die in harmonie zijn met de kleuren op de linkerpagina.
Het boek is een waar kunstwerkje en het verhaal zal door de vrolijke taal veel kinderen aanspreken. Heel mooi verzorgd boek!
Dettie van Hengeveld,  Leestafel. Lees de hele boekbespreking hier.
 

Oogstrelend
Wat is ie mooi! Adembenemend zijn de geknipte paginavullende prenten van de Italiaanse kunstenaar Fabio de Poli [...] Het verhaal is opnieuw bewerkt, mét subtiele humor die ook voor ons vermakelijk is.
Groter Groeien, oktober 2010.
 

[...] Fabio de Poli bewerkte de levende houten pop met een mooi staaltje Italiaans grafisch design. Lezen, september 2010
 
Uit het gastenboek bij de tentoonstelling van de originele illustraties van Fabio de Poli in het Italiaans Cultureel Instituut in januari 2011.

Een unieke tentoonstelling. Wel heel apart om mijn grote vriend Pinokkio zo verbeeld te zien. Ik heb genoten. Adelheid van Rossum.
 
Dank dat jullie deze inderdaad archetypische prenten naar Nederland hebben gebracht. Een krachtig pleidooi door dedisneyficering van het wereldboek Pinokkio. Robert van de Wekering.  

  • foldergeneral
  • foldermanuals

Log in om te reageren

Boeken van deze artiest

Pinokkio

*UITVERKOCHT* Pinokkio van Carlo Collodi is kernachtig en expressief in beeld gebracht door de Italiaanse kunstenaar Fabio de Poli en opnieuw verteld ...

Pinokkio

*UITVERKOCHT* Pinokkio van Carlo Collodi is kernachtig en expressief in beeld gebracht door de Italiaanse kunstenaar Fabio de Poli en opnieuw verteld ...

Wil je op de hoogte blijven?
 
of