Miguel de Cervantes

 

Miguel de Cervantes Saavedra werd op 29 september 1547 in Alcalá de Henares geboren in Spanje en hij stierf op 23 april 1616 te Madrid. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste roman- en toneelschrijvers uit de Spaanse literatuur.

Er zijn uitgebreide biografieën over hem geschreven, maar ik kan alvast vertellen dat zijn levensverhaal net als die van zijn personage Don Quichot ook vol avonturen was. Hij woonde en werkte in Italië. Hij vocht tegen de Ottomanen in de Slag bij Lepanto (zeeslag in de Golf van Korinthe) waarbij hij zijn rechterhand verwondde die hierdoor voorgoed verlamd bleef. Hij heeft ook in de Spaanse Nederlanden - bij ons dus - als soldaat gediend.

Op de terugweg naar Spanje werd hij door piraten gevangen genomen in Algerije. Hij bleef 5 jaar in gevangenschap. Terug in Spanje trouwde hij en ging vooral schrijven, maar was intussen ook belastingambtenaar en leverancier van...? Dan belandt hij opnieuw in de gevangenis, nu omdat hij zijn schulden niet heeft betaald. Daar in die gevangenis begint hij aan zijn bekendste werk De vernunftige edelman Don Quichot van La Mancha. 10 jaar later verscheen het tweede deel.

Don Quichot was meteen een bestseller, zoals je ook in deel twee kunt lezen. Het boek was duidelijk anders dan alle andere boeken in die tijd en dat sloeg aan. En nu vierhonderd jaar later boeien die avonturen van Don Quichot nog steeds!

Dit is zijn wikipedia pagina.

 

Boeken van deze artiest

Don Quichot

*UITVERKOCHT* In een klein dorpje in La Mancha, waarvan ik de naam even vergeten ben, woonde nog niet zo lang geleden een edelman van middelbare leeft...

Wil je op de hoogte blijven?
 
of