Josee Hussaarts

 
Josee Hussaarts is kinderboekenschrijver, toneelschrijver, regisseur en sinds 2002 de artistiek leider van theatergroep Kwatta. Als (toneel)schrijver en regisseur heeft ze een druk leven.
In 1990 schreef en regisseerde ze haar eerste theatervoorstelling voor kinderen: Icarus! of de lucht is blauw en ook de zee. Daarna schreef ze nog veel theaterstukken of bewerkte ze bestaande verhalen voor het toneel. De familie van Nielie barst van liefde is haar laatste creatie. Ze schreef het toneelstuk en regisseerde het ook zelf.
Haar theaterstukken werden en worden ook in het buitenland gespeeld: in Duitsland, Spanje, Verenigde Staten, Canada en zelfs in China en Taiwan! Haar voorstellingen werden bekroond met verschillende prijzen in binnen- en buitenland.
 
In 1996 verscheen haar eerste jeugdboek Kuif in de wind, in 1999 Eindelijk buren, in 2000 1000 Sproeten en in 2003 Een lied voor Iris. Van deze boeken werd 1000 Sproeten vertaald in het Duits, Sloveens en Kroatisch.
Josee is getrouwd met Rob, heeft twee dochters en poezen en ze weet veel van vogels. Ze probeert haar eigen groente te verbouwen maar dat lukt nog niet zo goed.
Meer over Josee kun je lezen op de website van Theatergroep Kwatta. 
Foto van Laura Luca.
 

Boeken van deze artiest

De Familie van Nielie Barst van Liefde

*UITVERKOCHT* Een paar jaar geleden hebben we samen met Kwatta dit boek uitgebracht over De Familie van Nielie, ook wel bekend als de gekste familie v...

Wil je op de hoogte blijven?
 
of