Francesc Rovira

Francesc Rovira heeft die mooie illustraties gemaakt bij Don Quichot. Hij werd op 20 september 1958 geboren in Barcelona.

Van jongs af aan was hij aan het tekenen en vooral ook aan het kijken naar tekeningen in boeken, tijdschriften en stripboeken. Hoe geven die tekenaars het verhaal weer, wat is de relatie tussen de tekst en de tekeningen? Hij besloot toen al op jonge leeftijd dat hij ook ideeën en verhalen wilde interpreteren en presenteren door middel van tekeningen.

Wel daarin is hij goed geslaagd. Er zijn in Spanje ontelbare boeken van zijn hand verschenen en hij verzorgt ook elke week een strip samen met schrijver Jordi Sierra i Fabra voor het jeugdkatern van de belangrijkste Spaanse krant El Pais.

Hij tekent altijd gezeten aan zijn tafel met een groot wit vel papier voor zich, Chinese inkt, en een hele rits pennen en penselen, waterverf in alle kleuren en ...snoepjes.

Als je wilt genieten van nog meer illustraties, dit is zijn website.

 

Boeken van deze artiest

Don Quichot

*UITVERKOCHT* In een klein dorpje in La Mancha, waarvan ik de naam even vergeten ben, woonde nog niet zo lang geleden een edelman van middelbare leeft...

Wil je op de hoogte blijven?
 
of