Ceseli Josephus Jitta

 
Ceseli Josephus Jitta is beeldend kunstenaar, illustrator, schrijver en was ook docent tekenen en aquarelleren. Haar opleiding kreeg ze in Parijs en in Amsterdam. Ze heeft een ontelbaar aantal omslagen en illustraties gemaakt voor kinder- en jeugdboeken.
 
Ze schreef ook zelf boeken en voorzag die van haar prachtige tekeningen en een omslag. Voor haar illustraties in het prentenboek Jan Japie en de Veelvraat werd ze in 2000 bekroond met een Vlag en Wimpel en in 2007 werd ze genomineerd voor de Gouden Uil en ontving ze zowel een Zilveren Griffel voor haar tekst en een Vlag en Wimpel voor haar illustraties van het prentenboek Lola en Leasekat.

Ceseli Josephus Jitta en Josee Hussaarts leerden elkaar kennen omdat Ceseli voor het boek Eindelijk buren het omslag maakte. Toen in 2002 Josee theatergroep Kwatta oprichtte heeft zij meteen aan Ceseli gevraagd of zij de theateraffiches wilde ontwerpen voor Kwatta en sindsdien is dat zo gebleven. Josee maakte in 2003 op basis van het prentenboek van Ceseli Wat is er toch met Lola Fink? de gelijknamige theatervoorstelling. Ceseli ontwierp hiervoor het decor. 

Dit is de website van Ceseli

Foto van Wouter Gomperts.
 
Wil je op de hoogte blijven?
 
of