Catherine Louis

 

Catherine Louis heeft haar atelier in het canton Neuchâtel in Zwitserland. Daar maakt zij haar boeken voor kinderen, maar ook affiches, theaterdecors van papier, kaarten en marionetpoppen.

Voor De reis van Liu maakte zij linosnedes, waarbij ze voor de achtergronden gekleurd papier heeft gebruikt. Hierdoor is een bijzondere combinatie ontstaan van het scherpe karakter van de snedes met de zachtheid van het gescheurde papier. Catherine Louis experimenteert voortdurend met nieuwe technieken. Ze heeft al meer dan vijftig boeken geïllustreerd voor uitgevers over de hele wereld.
Voor Mon imagier chinois, Klein Chinees woordenboek ontving zij in Frankrijk de Prix Sorcieres 2006.
Als grafisch ontwerper was zij altijd al geïnteresseerd in tekens en symbolen en raakte
gefascineerd door Chinese karakters.

Een Chinese vriendin die in Peking de geschiedenis van de ideogrammen doceert, heeft mij ingewijd in Chinese karakters. Toen ik daarmee bezig was, viel het mij meteen op hoezeer mijn dochters, destijds zes en negen jaar, geïntrigeerd raakten door die tekens en hoe gemakkelijk zij ze onthielden. Wat mij vooral fascineerde, was dat een kind eerst het oude karakter herkent – want dat heeft de meeste overeenkomst met wat beschreven wordt (het object) – en vervolgens spontaan de verbinding legt met het moderne teken. In een Chinees karakter
neemt de realiteit een vorm aan zonder dwang van spelling en grammatica. Ik denk dat juist dat directe en uiterst visuele aspect zoveel kinderen aantrekt.


Dit is haar website.

 

Boeken van deze artiest

De reis van Liu

*UITVERKOCHT* Op een nacht droomt Liu dat haar grootvader haar roept. Ze wordt wakker en besluit hem op te gaan zoeken, helemaal aan de andere kant va...

Klein Chinees woordenboek

*UITVERKOCHT* Dit boek maakt heel mooi de verbinding duidelijk tussen beeld en het karakter.
Fascinerend om samen met kinderen de wereld van Chin...

Wil je op de hoogte blijven?
 
of