Don Quichot

Don Quichot

*UITVERKOCHT* In een klein dorpje in La Mancha, waarvan ik de naam even vergeten ben, woonde nog niet zo lang geleden een edelman van middelbare leeftijd. Hij zal een jaar of vijftig zijn geweest. Hij was heel dun en hij had lange spillebinnen en een mager gezicht.

Don Quichot
bewerking tekst Rosa Navarro Durán
illustraties Francesc Rovira

Hier
 vind je allemaal ideeën voor in de klas.
 
 
In een klein dorpje in La Mancha, waarvan ik de naam even vergeten ben, woonde nog niet zo lang geleden een edelman van middelbare leeftijd. Hij zal een jaar of vijftig zijn geweest. Hij was heel dun en hij had lange spillebinnen en een mager gezicht.

 

 
Laat je meevoeren naar een wereld van reuzen, ridders, tovenaars en jonkvrouwen in de wonderbaarlijke en fantastische avonturen van Don Quichot en zijn schildknaap Sancho Panza.  
 
Dit is een bewerking voor de jeugd van het beroemde boek van Miguel de Cervantes.
Reeds vierhonderd jaar geleden verscheen De vernunftige edelman Don Quichot van La Mancha. In deze bewerking voor de jeugd van Rosa Navarro Durán zijn de verhalen nog steeds even sprankelend en vermakelijk. Je kunt onder andere lezen hoe Don Quichot tegen de windmolens vecht. Zowel de verhalen uit deel 1 als deel 2 zijn in deze uitgave opgenomen.

 

Een heerlijk (voor)leesboek voor de helft gevuld met de sfeervolle en beeldende illustraties van Francesc Rovira.
Deze oorspronkelijk Spaanse editie is al in vele landen verschenen en een groot succes.
 

Vanaf 8 jaar om voor te lezen, vanaf 10 jaar om zelf te lezen.

ISBN 978 94 90139 14 8 | geb. 200 blz. | prijs € 22,95.
ISBN 978 94 90139 17 9 | pb. 200 blz | prijs € 17,95.
UITVERKOCHT
 
 
 
Tijdens de Kinderboekenweek afgelopen jaar organiseerden wij de Don Quichot wedstrijd.
We hebben prachtige inzendingen ontvangen en mooie prijzen mogen weggeven. Lees hier

Hier vind je allemaal leuke tutti-ideeën én een Heldenlied.

  
 
[...] een uitstekende zet van uitgeverij tutti het boek uit te brengen in ons taalgebied. [...] Het verhaal leest makkelijk weg en het boek oogt mede dankzij de prachtige, humoristische illustraties van Francesc Rovira fraai en verzorgd. Kortom, een heerlijk boek dat ook volwassenen enkele fijne leesuurtjes kan bezorgen.
Rob van Veen in Een boekjeopen.nl, november 2011. Lees de hele recensie hier.
 
Rare ridder
Don Quichot is een uitstekende kinderversie van de satirische Spaanse klassieker
 [...] Zo volgt een reeks kolderieke gedaanteverwisselingen, vermommingen en meppartijen die zelfs naar vijhonderd jaar nog komisch zijn! Dit in vijfentwintig afgeronde hoofdstukken levendig geschreven én vertaalde boek biedt kinderen een prachtkans om kennis te maken met een wereldberoemde klassieker. De expressieve, humoristisch-volkse illustraties en het prettig ruime lettertype maken het boek extra aantrekkelijk.

Lieke Duin in Kinderopvang, juli/augustus 2011


 [...] De prachtige Nederlandse vertaling is gemaakt door Peter Jansen. In het verhaal is de balans gevonden tussen het geloofwaardig maken van de wanen van Don Quichot en de werkelijkheid die daarmee botst. Daarmee blijft de pointe van het originele werk overeind. [...] Het boek is prachtig uitgegeven en het zijn de illustraties die de kers op de taart zijn. [...] De gekleurde illustraties van Francesc Rovira krijgen volop de ruimte [...] en zijn toegankelijk voor kinderen maar niet kinderachtig.
Kinderboekenpraatjes,14 maart 2011 door Susan. Lees de uitgebreide recensie hier.

[...] Elk hoofdstuk brengt weer een nieuw idioot plan of avontuur, en dat maakt Don Quichot een grappig boek dat je zó uitleest.
Leestip op Kinderboekenplein, 19 januari 2011. Lees hier de hele recensie.


 
[...] Ook voor kinderen is Don Quichot een aandoenlijk, absurd en grappig figuur. Prima kennismaking met een klassieker uit de wereldliteratuur. J/M, januari 2011

[...] Eindelijk een toegankelijke versie voor kinderen met gekleurde illustraties die het lezen ervan een extra dimensie geven. Een boek om zelf te lezen, maar zeker ook om voor te lezen. Boekentip van Helen Zoetmulder van Kinderboekwinkel de Boekenberg.

In Psycologies Magazine in België verscheen de recensie van Lukas.
  • foldergeneral
  • foldermanuals

Log in om te reageren

Boeken van deze artiest

Don Quichot

*UITVERKOCHT* In een klein dorpje in La Mancha, waarvan ik de naam even vergeten ben, woonde nog niet zo lang geleden een edelman van middelbare leeft...

Don Quichot

*UITVERKOCHT* In een klein dorpje in La Mancha, waarvan ik de naam even vergeten ben, woonde nog niet zo lang geleden een edelman van middelbare leeft...

Don Quichot

*UITVERKOCHT* In een klein dorpje in La Mancha, waarvan ik de naam even vergeten ben, woonde nog niet zo lang geleden een edelman van middelbare leeft...

Wil je op de hoogte blijven?
 
of