De reis van Liu

De reis van Liu

*UITVERKOCHT* Op een nacht droomt Liu dat haar grootvader haar roept. Ze wordt wakker en besluit hem op te gaan zoeken, helemaal aan de andere kant van de bergen. Het is een lange reis. Bij haar aankomst vraagt haar grootvader of ze in tekeningen wil vertellen over haar reis. Zo zijn de tekeningen van Liu het begin van verschillende Chinese schrifttekens.

De reis van Liu
Catherine Louis

met kalligrafieën van Feng Xiao Min.

Op een nacht droomt Liu dat haar grootvader haar roept. Ze wordt wakker en besluit hem op te gaan zoeken, helemaal aan de andere kant van de bergen. Het is een lange reis. Bij haar aankomst vraagt haar grootvader of ze in tekeningen wil vertellen over haar reis. Zo zijn de tekeningen van Liu het begin van verschillende Chinese schrifttekens.


Haar karakters kun je lezen, je kunt erbij wegdromen en met de poster achterin kun je spelletjes ermee spelen. Ideeën voor spelletjes vind je achterin het boek.

Catherine Louis kwam op het idee om dit boek te maken toen ze een jong Chinees meisje samen met haar dochters zag spelen. Zij kwam uit Peking en sprak geen woord Frans. Door Chinese karakters te tekenen kon zij toch dingen duidelijk maken aan haar dochters. Catherine Louis maakte ook het Klein Chinees woordenboek.

Kijk voor tutti-ideeën voor op school of thuis hier.

Prentenboek vanaf 6 jaar | ISBN 978 94 90139 063 | prijs € 13,95 | UITVERKOCHT

De schoonheid van het boek is niet in woorden te vatten […] Must voor ieder kind om een onbekende wereld te leren kennen. NBD/Biblion 

 […] een aanrader. Juf Janneke

  • foldergeneral
  • foldermanuals

Log in om te reageren

Boeken van deze artiest

De reis van Liu

*UITVERKOCHT* Op een nacht droomt Liu dat haar grootvader haar roept. Ze wordt wakker en besluit hem op te gaan zoeken, helemaal aan de andere kant va...

Klein Chinees woordenboek

*UITVERKOCHT* Dit boek maakt heel mooi de verbinding duidelijk tussen beeld en het karakter.
Fascinerend om samen met kinderen de wereld van Chin...

Wil je op de hoogte blijven?
 
of