De ontdekking van China

De ontdekking van China

*UITVERKOCHT* Het eerste uitgebreide en informatieve jeugdboek over het China van nu en vroeger. Voor 10 jaar en ouder, volwassenen inbegrepen.

De ontdekking van China
Jan van der Putten

Het eerste uitgebreide en informatieve jeugdboek over het China van nu en vroeger. Voor 10 jaar en ouder, volwassenen inbegrepen.

Rabban, 15 jaar, bezoekt voor de eerste keer China, zijn geboorteland, waar hij als adoptiebaby vandaan komt. Zijn Chinese gids Meester Kong en diens kleinzoon Yang nemen hem mee op reis door China. Ze bezoeken niet alleen de traditionele toeristische plekken maar ook het andere China in de grote stad en op het platteland. Zij gaan met hem op ontdekkingsreis door de Chinese maatschappij. Via hen leert hij China, de Chinezen en zichzelf kennen. 
Het boek heeft ook het uiterlijk van een dagboek, vol met foto’s, toegangskaartjes, en herinneringen. Voor de lezer, jong en oud, is het een plezier om het boek door te bladeren, omdat je overal in aparte tekstkadertjes veel informatie vindt over allerhande Chinese onderwerpen. Je vindt verwijzingen in de tekst en achterin is een uitgebreide index opgenomen.

Schrijver Jan van der Putten, oud-correspondent van de Volkskrant in China legt via de reis die de vijftienjarige hoofdpersoon Rabban maakt in China alles uit over dit intrigerende land.


We zeggen liever ja, of we zeggen misschien, terwijl we eigenlijk nee bedoelen.’
‘Dus als u ja zegt, kan het net zo goed nee zijn.’
‘Misschien.’


Yang merkte op: ‘Laatst zei een buitenlander tegen me: “Wat gaan er hier toch veel mensen naar McDonald’s! De Chinezen zullen wel snel verwestersen!” Wat een onzin! In Europa gaan er ook veel mensen naar Chinese restaurants. En die verchinezen toch ook niet?’

Vanaf 11 jaar | ISBN 978 94 90139 05 6 | 168 pag | meer dan 300 illustraties|
UITVERKOCHT

 

Op de radio
Jan van der Putten was een uur te gast in het radio programma Dichtbij Nederland. Hij vertelt over zijn boek en natuurlijk veel over China.
Luister naar het tweede uur van het programma 
hier.

Het boek is echt super!!! [...] De buitenkant alleen is al geweldig. Sommige illustraties zijn levensecht, zoals een plukje haar, waar je echt even naar grijpt en dan moet concluderen dat het toch een foto is. Knap gedaan en zeer uitnodigend om te lezen.[...] Kortom echt een aanrader.  Chinarootsreizen. Lees de hele boekbespreking hier.

Een gouden boek! China adoptie bieb

Een aanrader voor mensen die er geweest zijn [...] Was je er nog niet geweest, dan wil je er zeker heen na het lezen van dit boek. [...]

Het verhaal van Rabbans ontdekking van zijn geboorteland en zijn reis met meester Kong en diens kleinzoon Yang vormt het raamwerk voor alle informatie, maar is op zichzelf ook de moeite waard, vooral door het verrassende einde. Dat vraagt om een vervolg. Eva Annema, West-Friese Bibliotheken

Een plezier om dit prachtig uitgevoerde boek te lezen of zo maar in te kijken[...] zéér uitnodigend verhaal.[...] Aanrader voor de jeugd vanaf 11 jaar maar zeker ook voor volwassenen.' Ineke van Nispen voor Plantage Boekhandels.

[...] De lezer kan smullen van de vele educatieve informatie over China. NBD-Biblion 

Vet leuk boek!  Wen-Xin op Bol.com

Superboek! Ik heb het in één adem uitgelezen. Lezer op Bol.com

  • foldergeneral
  • foldermanuals

Log in om te reageren

Boeken van deze artiest

De ontdekking van China

*UITVERKOCHT* Het eerste uitgebreide en informatieve jeugdboek over het China van nu en vroeger. Voor 10 jaar en ouder, volwassenen inbegrepen.

Wil je op de hoogte blijven?
 
of