Gianni Rodari - Grammatica van de fantasie

met illustraties van Gemma Plum

 

    

 

Hoe werkt fantasie en hoe kun je die in woorden verwerken? Niemand heeft dit beter beschreven dan Gianni Rodari, de meest invloedrijke en geliefde Italiaanse kinderboekenschrijver van de vorige eeuw. Kinderen, de kracht van verbeelding, en de rol van verhalen bij het opgroeien zijn de stuwende kracht in zijn onderzoek naar een grammatica van de fantasie waarvoor hij vele bronnen gebruikt en zijn vindingen in vele voorbeelden toepast.

Hij beschrijft alle mechanismen, ‘trucjes om woorden en beelden in beweging te zetten, zodat ze toegepast kunnen worden door iedereen.’ Hij gaat in op de waarde van sprookjes en analyseert kinderverhalen op een minutieuze manier.

Deze internationale klassieker spreekt de leerkracht en de (aspirant) schrijver aan, de ouder, de pedagoog, en eigenlijk iedereen die meer wil weten hoe wij de fantasie van kinderen en van volwassenen kunnen stimuleren. Gianni Rodari, die begon als onderwijzer en als kinderboekenschrijver met oneindig veel kinderen verhalen maakte, heeft de nieuwsgierigheid en de capaciteit en om zich helemaal in de leefwereld van kinderen in te leven. Zijn levendige verteltoon neemt de lezer stap voor stap mee in zijn zoektocht en toont ons de bevrijdende waarde van het woord en de kracht van de fantasie. Verder biedt het boek vele voorbeelden hoe wij een fantasievolle blik kunnen ontwikkelen die ervoor zorgt dat we alledaagse dingen in een nieuw licht zien.

 

Voor volwassenen | ISBN 978 94 90139 308 | geb 160 blz | € 19,95 |
Verschijnt eind januari 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
  


 
 
Zit JIJ in ons publiek?
Meld je bij ons aan 
en wij houden je op de hoogte!