De familie van Nielie barst van liefde

 

De familie van Nielie barst van de liefde
 
tekst Josee Hussaarts
omslag en illustraties Ceseli Josephus Jitta
 
Een nieuwe familie, alsof Pam daarop zit te wachten! Nou mooi niet. Vandaag gaat haar vader gaat trouwen met Saar, haar bijna stiefmoeder. Kijk eens hoe blij ze zijn, net als haar bijna stiefbroertje en haar bijna oma. Er komt ook nog een hond bij, een varkentje, en een filosoof met een raam. Het wordt een chaos. En... wordt er nu nog getrouwd of niet? 

 

'Pam is echt zo’n meisje dat je vanaf het begin in je hart sluit om haar niet meer los te laten.'

De liedjes die in het boek voorkomen kun je beluisteren op www.familievannielie.nl 

Vanaf 6 jaar voorlezen, vanaf 8 jaar zelf lezen | ISBN 978 94 90139 32 2 |  geb. 152 blz. |  prijs € 12,95

Wil je het boek meteen kopen? Klik hier

  

 ***** Pam en haar nieuwe familie of hoe het toch goed komt.

[...] Houd je van gezellige boeken met ook een dosis fantasie dan is dit boek een echte aanrader. Heerlijk om te zien dat zo’n samengesteld gezin in het begin de nodige spanning en weerzin oproept maar dat het toch allemaal op een heel bijzondere manier goed komt. Leuk dat ieder nieuw hoofdstuk begint met kleine tekeningetjes van ieder of alles wat in dat hoofdstuk aan bod komt. Je komt er ook achter waarom het boek “de familie van Nielie” heet. Dat lees je pas op de laatste bladzijde en vond ik om te lachen.
Pam is echt zo’n meisje dat je vanaf het begin in je hart sluit om haar niet meer los te laten. Heerlijk voorlezen voor jeugd vanaf een jaar of zeven. Door fijne bladindeling en goede regelafstand ook al snel zelf te lezen. Ineke tipt op www.libris.nl
 
 
Wanneer Pams vader opnieuw wil gaan trouwen, komt dit bij het tienermeisje over alsof ze een puzzelstukje van zichzelf kwijtraakt en daarmee zichzelf. Op de dag van de bruiloft is er veel hectiek binnen het uitgebreide gezin. Pam krijgt er een stotterend broertje en een excentrieke oma bij. Een ludiek cadeau en de verschijning van een kastbewoner met een magisch raamkozijn maken de chaos compleet. Hilarisch, inleefbaar gegeven dat zich gedeeltelijk afspeelt in Venetië. Met als rode draad het wennen van een jong meisje aan een nieuwe gezinssituatie. Huisdieren spelen een belangrijke rol bij de acceptatie van de veranderingen. Het geheel is vlot en begrijpelijk weergegeven in eenvoudige taal met gevoel voor humor en relativering en een poëtische ondertoon. De indeling in tientallen korte hoofdstukken, het fladderzetsel en de toevoeging van enkele liedteksten verhogen de leesbaarheid. het verhaal is geschreven in de tegenwoordige tijd. Ikoontjes geven per hoofdstuk aan welke personen erin voorkomen. Gonny Smeulders - Veltman, NBD Biblion. 


 

 

 

 

 

      

 

 

 


 
 
Zit JIJ in ons publiek?
Meld je bij ons aan