De Familie van Nielie Barst van Liefde

SteunActie

Koop dit boek en je steunt Theatergroep Kwatta met €7,00.

Veel theaters moesten tijdelijk hun deuren moeten sluiten in verband met het coronavirus. Daarmee verliezen theatergroepen, kunstenaars en acteurs een groot deel van hun inkomsten, ook nu de zalen weer beperkt open mogen.

tutti heeft een paar jaar geleden samen met Kwatta dit boek uitgebracht over De Familie van Nielie, ook wel bekend als de gekste familie van Nederland! Een heerlijk spannend verhaal geschreven door Josee Hussaarts die ook de theatervoorstellingen van De Familie van Nielie regisseert.

tutti schenkt per verkocht exemplaar (à € 12,95 per ex.) €7,00 aan Kwatta, als een éénmalige gift per boek.

Met die steun help je Kwatta om gave theatervoorstellingen te blijven maken!

Let op: deze actie werkt enkel via deze site, dus koop het boek hier!

Je ontvangt het boek gewoon in de brievenbus!

Meer over De Familie van Nielie zie en hoor je op hun eigen website hier. Als je daar helemaal naar beneden scrollt kun je er de liedjes uit het boek beluisteren via spotify, maar misschien nog leuker is het om je eigen melodie te verzinnen. 

 
De Familie van Nielie beleeft ondertussen nog meer avonturen! Het vierde en laatste deel zal je komende winter in de theaters kunnen zien: De Familie van Nielie Alleen Thuis.  

 

      

De familie van Nielie Barst van Liefde    

tekst Josee Hussaarts
omslag en illustraties Ceseli Josephus Jitta
  
Pam krijgt een nieuwe familie. Vandaag gaat haar vader gaat trouwen met Saar, haar bijna stiefmoeder. Oh, wat zijn ze allemaal blij, ook haar bijna stiefbroertje en haar bijna oma. Maar voor Pam hoeft het allemaal niet. Er komt ook nog een hond bij, een varkentje, en een filosoof met een raam. Het wordt een chaos... 

 'Pam is echt zo’n meisje dat je vanaf het begin in je hart sluit om haar niet meer los te laten.'

Vanaf 6 jaar voorlezen, vanaf 8 jaar zelf lezen | ISBN 978 94 90139 32 2 |  geb. 152 blz. |  prijs € 12,95

Wil je het boek meteen kopen? Klik hier

  

 ***** Pam en haar nieuwe familie of hoe het toch goed komt.

[...] Houd je van gezellige boeken met ook een dosis fantasie dan is dit boek een echte aanrader. Heerlijk om te zien dat zo’n samengesteld gezin in het begin de nodige spanning en weerzin oproept maar dat het toch allemaal op een heel bijzondere manier goed komt. Leuk dat ieder nieuw hoofdstuk begint met kleine tekeningetjes van ieder of alles wat in dat hoofdstuk aan bod komt. Je komt er ook achter waarom het boek “de familie van Nielie” heet. Dat lees je pas op de laatste bladzijde en vond ik om te lachen.
Pam is echt zo’n meisje dat je vanaf het begin in je hart sluit om haar niet meer los te laten. Heerlijk voorlezen voor jeugd vanaf een jaar of zeven. Door fijne bladindeling en goede regelafstand ook al snel zelf te lezen. Ineke tipt op www.libris.nl
 
 
Wanneer Pams vader opnieuw wil gaan trouwen, komt dit bij het tienermeisje over alsof ze een puzzelstukje van zichzelf kwijtraakt en daarmee zichzelf. Op de dag van de bruiloft is er veel hectiek binnen het uitgebreide gezin. Pam krijgt er een stotterend broertje en een excentrieke oma bij. Een ludiek cadeau en de verschijning van een kastbewoner met een magisch raamkozijn maken de chaos compleet. Hilarisch, inleefbaar gegeven dat zich gedeeltelijk afspeelt in Venetië. Met als rode draad het wennen van een jong meisje aan een nieuwe gezinssituatie. Huisdieren spelen een belangrijke rol bij de acceptatie van de veranderingen. Het geheel is vlot en begrijpelijk weergegeven in eenvoudige taal met gevoel voor humor en relativering en een poëtische ondertoon. De indeling in tientallen korte hoofdstukken, het fladderzetsel en de toevoeging van enkele liedteksten verhogen de leesbaarheid. het verhaal is geschreven in de tegenwoordige tijd. Ikoontjes geven per hoofdstuk aan welke personen erin voorkomen. Gonny Smeulders - Veltman, NBD Biblion. 


 

 

 

 

 

      

 

 

 


 
 
Zit JIJ in ons publiek?
Meld je bij ons aan